dimarts, 26 de juny del 2012

Tardes montserratines

Perquè no calen grans coses per ser feliç una tarda de primers d'estiu. Un bon company de cordada, una via interessant, una brisa suau i les ganes d'escalar de sempre. La setmana passada vaig anar a Montserrat, dimecres i divendres, amb l'Aleix. Era el primer cop que fèiem cordada junts en roca, només havíem fet la Mamporros para todos, una cascada de glaç molt guapa, fa un parell d'hiverns. Així que em feia gràcia. I l'experiència va ser molt bona. Dimecres vam fer Camí de l'Alsina (V) i divendres, Monòlit groc (6a). La primera està situada a la Miranda del Pas dels Francesos, a Sant Benet i la segona, al Càmping.

Camí de l'Alsina és una via fàcil, molt equipada, una cremallera de parabolts si ens saltem els dos primers llargs de baix de roca polida (dels 6 que té la via original), continuant una mica més pel camí i entrant pel bosquet intermedi. Com que feia algun temps que no tocava la clàssica i l'últim intent va acabar amb caiguda perquè em va saltar un friend, ja m'anava bé per restaurar el sistema. El tercer llarg no és tan bo, la placa no està malament però n'esperàvem més.



Camí de l'Alsina, V




La Monòlit Groc és més difícil, amb dos llargs de 6a de placa (cinquè i sisè) molt ben parits, on vaig haver d'apretar el culet perquè la cosa es posava fineta i la por assetjava per tot arreu. La via està equipada amb parabolts, però l'escalada és tècnica i mantinguda. La placa es posa vertical sobretot al cinquè llarg, més difícil que el sisè. Els tres primers llargs es poden fer desencordats, com vam fer (II i III) però anant alerta. Fins que no s'arriba a la corda fixa que mana a la quarta reunió, un no se sent tranquil. Se'ns va fer tard i no vam acabar la via, però vam gaudir com a nens petits, que era el més important. En definitiva, una via molt recomanable per a les tardes d'estiu.



Monòlit groc, 6a+

Les ressenyes són del blog de l'Escalatroncs http://escalatroncs.wordpress.com/ 

6 comentaris:

  1. Les tardes a l'ombra són una delicia a Montserrat, veig que us ho heu passat bé! ara dir que el camí de l'Alsina és fàcil....per on vau començar? el primer llarg és un bon 6a on cal apretar-hi...ara si vau pujar pel diedre de la dreta ho entenc, i el segon llarg no és dificíl però patina com el marbre a l'inici...el Monòlit groc apreta més oi?
    Tanmateix esteu prou forts.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jaume, nosaltres vam seguir la ressenya de l'Escalatroncs, la que he posat, de manera que només vam fer els últims 4 llargs. Els dos primers dels que parles tu no els vam fer, vam començar més amunt caminant una estona més. Aquesta és la raó per la qual crec que és una via fàcil, perquè els llargs que vam fer són assequibles i estan molt equipats. Suposo que els dos primers piquen més.
      Una abraçada!!

      Elimina
  2. ... i que no pari la festa que cada dia trobo alguna cosa interessant, ràpida i ombrívola que vaig afegint a la col·lecció de pendents.
    Avui la Directa dels Corcs no ens ha agradat gaire per això.
    Divendres més,
    Salut.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Més aviat ha estat el flanqueig dels Corcs avui... casumdena!!!

      Elimina
  3. Ep Lluís, ja em semblava....hi hauràs de tornar i fer els dos primers llargs, que són els que li dónen caracter al camí de l'Alsina, segur que t'agradaran i no trobaràs "fàcils".
    A l'ombra i sense massa aproximació també tens la Colorantes permitidos, Tiba fort, o la Chachi PIruli menys obligada però molt maca, l'Àrea de Servei també val molt la pena...per cert on és això de la Directa dels Corcs?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Jaume, hi haurem de tornar doncs. Encara que amb tantes vies per fer, això de repetir-les costa... jeje. La Colorantes i la Chachi piruli les tenim pendents per la setmana vinent, precisament. Avui hem anat a fer l'Esperó dels Místics, els dos primers llargs apreten. El quart té algunes excursions. Ah, i això de la Directa dels Corcs... no la busquis pas aquesta via... vaig tenir una plaga de corcs a casa i no vam poder anar a escalar jajaja! per això deia l'Aleix que la Directa dels corcs no li havia agradat gaire. En fi, ja està solucionat, espero.
      Una abraçada

      Elimina