dijous, 20 de gener del 2022

Nostos, recull fotogràfic

Una absència de més de 6 anys no s'explica per una única raó. El fet és que l'última entrada en aquest blog data de l'octubre de 2015. D'una banda, no m'havia sentit motivat per escriure i vaig perdre la constància que solia tenir, per diversos motius. Me'n vaig cansar, en resum. De l'altra, la meva activitat a la muntanya ha estat erràtica i més escassa en aquests últims anys. 

    L'estiu de 2016 vaig marxar a viure a Montreal (Canadà) per començar un doctorat en Antropologia, i ens els darrers 5 anys he viscut entre Canadà i el Pirineu francès, on vaig passar dos anys fent treball de camp. En aquest període, he tingut l'oportunitat de descobrir les Muntanyes Rocalloses (Canadà), sense dubte un dels llocs més espectaculars on he estat mai, l'escalada en gel a Quebec (Canadà), esquiar a les muntanyes dels Adirondacks, al nord de l'estat de Nova York (USA), caminar pels boscos i les muntanyes de Vermont (USA), i conèixer en profunditat el Pirineu de l'Ariège (França).

    M'agrada pensar que val la pena tornar. Tornar a descriure les sensacions que ens recorren per dins quan fem un cim, quan escalem una paret o esquiem el vessant nevat d'una muntanya. Però, sobretot, i el més important, tornar a escriure per compartir les experiències que vivim a la muntanya amb les persones que estimem.


Refuge de Packe, 2.524 m. (Pirineu francès, juliol 2016)Tunbridge, Vermont (USA, maig 2017)The Rockwall Pass, Kootenay National Park (Muntanyes Rocalloses, Canadà, agost 2017) Mount Temple, 3.544 m, Banff National Park (Muntanyes Rocalloses, Canadà, agost 2017)Mount Robson, 3.954 m. (Muntanyes Rocalloses, Canadà, agost 2017)Cursa de canoes de gel (Montreal, Canadà, febrer 2018)Adirondack Mountains (Estat de Nova York, USA, febrer 2018)Mastigouche - Érablière (Quebec, Canadà, març 2018)Vallée du Biros (Pirineu francès, febrer 2019)Pic de l'Haute Serre, 2.714 m. (Pirineu francès, abril 2020)Pica d'Estats, 3.143 m. (Pirineu català, juliol 2021)

4 comentaris:

 1. Ben tornat Lluís ! Ton pare ja ens ha anat donat notícies teves. Ara a no perdre el fil.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Gràcies, Jaume! Espero que tinguem l'oportunitat de compartir alguna escalada o un dia d'esquí de muntanya. Una abraçada!

   Elimina
 2. Tornarem a gaudir de les teves conquestes tant bent explicades.

  ResponElimina