dijous, 22 d’octubre del 2015

Monte Txindoki, el Cervino vasco


Txindoki, 1.346 m

A cavall entre Nafarroa i Gikuzkoa, el Txindoki-Larrunarri s'alça com una muntanya rocosa envoltada de prats verds i suaus,  Des dels seus lloms es gaudeix d'una de de les millors vistes del Goiherri guipuscoà. El Txindoki és un clàssic de l'excursionisme euskaldun, situat a la Sierra de Aralar, bressol de generacions de mendizales, petit paradís de pics modestos en alçada però carregats de simbolisme per a un poble estretament lligat a la natura: el poble basc, que estima la seva terra, els seus boscos humits i les seves muntanyes verdes i salvatges.

4 comentaris:

 1. Ep Lluís! veig que et tornes a animar a postejar, espero que no sigui per poca activitat sinó pel contrari, per massa. Content de tornar a llegir-te.

  ResponElimina
 2. Hola Jaume,
  Aquest 2015 ha estat un any de poca activitat a la muntanya i si hi afegim que mantenir el blog vol molta dedicació, doncs el resultat és que encara no havia escrit res. Aviam si aquest hivern em torno a animar amb la temporada d'esquí de muntanya i alpinisme :)
  Abraçades!!

  ResponElimina
 3. oso ondo koldo!! Per cert, el millor grup de montanya Gailurra Mendi Taldea!!! Llàstima que hagin passat les jornades!!! http://gailurra.org/webberria/cas/jardunaldiakc.php

  ResponElimina
 4. hahaha... ja farem cosetes per Euskal Herria. Ho mirem per l'any vinent, això de les jornades.
  Una abraçada!

  ResponElimina